Aardgas : gaskachels en het milieu
Gaskachels in speksteen
Genieten kan eenvoudig zijn
Aardgas : gaskachels en het milieu

Aardgas wordt algemeen gepromoot als de milieubewuste brandstof bij uitstek. Het is inderdaad heel eenvoudig om aardgas vrij volledig te verbranden. Maar in een sfeerbrander met grote hele vlammen gebeurt het dikwijls niet. En de verbranding van aardgas levert wel een bijdrage tot het broeikaseffect. Vandaar dat de verbranding van aardgas best zo efficiënt mogelijk gebeurt. De Alpina gaskachels bieden u grote gele vlammen met een minimum aan luchtvervuiling en een maximum aan rendement.

De verbranding van aardgas :

Aardgas laat zich eerst en vooral heel goed verbranden omdat het een gas is, dat zich zeer gemakkelijk met de verbrandingslucht mengt. Bij pakweg petroleum of steenkool is dat veel moeilijker. Daarenboven bevat aardgas relatief weinig onzuiverheden, zoals zwavel of dioxine, die bij verbranding zeer schadelijke stoffen kunnen vrijstellen of bijdragen tot de zure regen.

Sfeerbranders met gele vlammen :

Bij het afstellen van een gewone gasbrander of ook een gasfornuis, geldt als maatstaf dat blauwe vlammen de beste verbranding geven. Een blauwe vlam betekent dat het aardgas voldoende verbrandingslucht ontvangt - een gele vlam wijst daarentegen op onvoldoende verbrandingslucht.

Sfeerverbranders worden evenwel altijd voorzien van gele vlammen, die de sfeer nabootsen van het houtvuur. Daartoe wordt de luchtaanvoer ingeperkt. Dat is ook bij de alpina gaskachel het geval, maar het gebeurt wel op een zodanig verfijnde manier dat u wel degelijk gele vlammen ziet, maar tegelijk de verbranding van het aardgas nog steeds nagenoeg optimaal is. Dat kunt u ook zelf merken doordat er in een alpina gaskachel geen afzetting is van roet.

NOxbroeikaseffect

NOx staat voor stikstofoxiden, die gevormd worden bij verbranding. Dit gebeurt met de stikstof uit de verbrandingslucht, onder invloed van de temperatuur. NOx vormt een bijdrage tot de zure regen, door omzetting tot salpeterzuur en salpeterig zuur in de lucht. De verbranding is de alpina gaskachels vertoont bijzonder lage NOx waarden.

Aardgas en het broeikaseffekt :

Zoals bij alle fossiele brandstoffen produceert de verbranding van aardgas kooldioxide die een bijdrage levert tot het broeikaseffekt. De verbranding van hernieuwbare grondstoffen zoals brandhout produceert ook kooldioxide. Maar dit wordt volledig gecompenseert door de opname van kooldioxide uit de lucht bij de groei van nieuwe bomen, op voorwaarde uiteraard dat deze inderdaad aangeplant worden. Bij brandhout is de koolstofkringloop gesloten, bij aardgas niet en dus brengen we alsmaar meer kooldioxide in de atmosfeer.

Aardgas verbranden we dus best met een zo hoog mogelijk rendement. En daarin scoren de meeste gaskachels met gele vlammen opnieuw echt slecht. Door de warmte-accumulatie in een alpina speksteen-gaskachel, vertoont deze een veel hoger rendement.

Alpina gaskachel Melody
Alpina gaskachel Melody

gaskachels in speksteen De gaskachel met stralingswarmte Rendement van de alpina gaskachels aardgas : de gaskachel en het milieu Alpina gaskachel modellen Klik hier voor een brochure van de Alpina gaskachel Verdelers van de Alpina gaskachels

 

 

 

 

 

 

 

Zie ook : Houtkachels - Speksteenkachels - Tegelkachels - Openhaarden - Allesbranders - Gaskachels - Haardkachels - Open Haarden - Speksteen - Stéatite - Open Haard - Poêles - Danskan - Tulikivi - Openhaard - Pelletkachel - Pelletkachels - Houtpellets - Tulikivi speksteenkachels

Alpina gaskachels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
barbecue
 
haarden
 
houtkachel
open haard
electrische verwarming
gaskachel
broodoven
broodovens
houtklovers
houtoven
tegelkachels
houtklover
allesbrander
kachel
kachels
pelletkachel
houtpellets
pelletkachels
pellet kachels
tegelkachel
allesbranders
open haarden
gaskachels
openhaard
openhaarden
houtovens pellets inbouwhaard inbouwhaarden pizzaoven
haard
saunakachel
houtkachels
saunakachels
schouw
schouwen
speksteen
radiator
speksteenkachel
speksteenkachels
pizzaovens tuinhaard tulikivi